«Громадянськість- це пристрасть людського серця, і донести до юних душ пристрасть боротьби можна лише тоді, коли ти сам повстаєш перед своїми вихованцями як громадянин». В.О. Сухомлинський.
З метою виконання річного завдання щодо формування у дошкільнят громадянської компетентності в ДНЗ №227 розроблений і реалізується довготривалий освітній проект народознавчого спрямування «Мій рідний край, що зветься Україна», метою якого є формування цілісного уявлення про Україну як рідний дім, джерело духовного та національного збагачення, як вільну й незалежну державу. Мета цього проекту – створення музейного освітнього середовища в ДНЗ як джерела формування національної свідомості, духовного розвитку дошкільників, виховання емоційно-дієвого та ціннісного ставлення до довкілля.  Учасниками проекту є діти, вихователі, батьки. Така спільна діяльність якнайліпше сприяє розвитку творчих здібностей та об'єднує всіх її учасників.
В рамках реалізації освітнього  проекту є створення міні-музеїв в групових приміщеннях, що сприятиме розвитку особистості дитини на основі народної культури з опорою на краєзнавчий матеріал.

26 лютого в закладі була проведена презентація групових міні-музеїв: гр. №1 – «Український народний посуд», гр. №2 – «Український віночок», гр. №3 – «Петриківський розпис», гр. №4 – «Український рушник», гр. №5 – «Український народний одяг», гр. №6 – «Українська народна іграшка». Вихователі представили експозицію, зібрані експонати, паспорти і опис музейних експонатів, літературу, книжки. Наступний етап – це розробка екскурсій, їх змісту і способів активного сприймання інформації та подальшої спільної роботи з батьківською громадою зі збору експонатів до музею.








Немає коментарів:

Дописати коментар